آبگوشت کرمانی (آبگوشت امام حسینی+آبگوشت خروس کرمان)
آبگوشت امام حسینی در کرمان به نام های آبگوشت امام حسینی، آبگوشت معروف زنگی آباد کرمان، آبگوشت محرمی، آبگوشت نذری، آبگوشت زرندی شهرت دارد.
اطلاع از برترین تورهای کرمان (اینجا کلیک کنید).
طرز تهیه آبگوشت امام حسینی کرمانی
یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مقوی کرمان و شهرستان ها آبگوشت امام حسینی کرمانی میباشد. آبگوشت کرمانی با آبگوشت شهداد و آبگوشت امام حسینی بم که غذای محلی سایر مناطق نیز میباشد، کمی متفاوت است. و همچنین با آبگوشت سایر شهرستان های استان کرمان تفاوت دارد. اصولا در مراسم های مذهبی و اعیاد به خصوص تاسوعا و عاشورای حسینی تهیه می شود که به آن آبگوشت امام حسینی می گویند. تجربه خود را از آبگوشت امام حسینی زنگی کرمان با ما و کاربران بانوی کرمانی به اشتراک بگذارید.
روستای زنگی آباد کرمان کجاست؟
در 17 کیلومتری شمال شهر کرمان روستای زنگی آباد واقع شده و طی مسیر میتوانید از باغ فتح اباد کرمان دیدن کنید (مشاهده مسیر دقیق روستای زنگی اباد کرمان روی نقشه).
اصلا متنجنه یعنی چه؟
آبگوشت امام حسینی کرمانی طعم و مزه فوق العاده ای دارد، و کمی متفاوت با سایر آبگوشت های است. بانوی کرمانی طرز تهیه این نوع آبگوشت را به شما آموزش می دهد. همراه بانو باشید.
قبل از آموزش متنی شما را دعوت می کنم به تماشای مستندی از آبگوشت زنگی اباد کرمان (روستای زنگی آباد یکی از مکان های مذهبی که خوراک مردم کرمان و سایر شهرها در زمینه تهیه آبگوشت متنجنه یا مطنجنه امام حسینی در مراسم های خاص است).
(قیمت تور کرمان، کلیک کنید).
طرز تهیه آبگوشت امام حسینی تصویری (این ویدئو توسط مردم محلی روستای زنگی آباد تهیه شده است).
برترین دیدنی های طبیعت کرمان (اینجا کلیک کنید).
مواد لازم در تهیه و ادویه آبگوشت امام حسینی زنگی آباد
- نخود ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی ۱ پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- گوشت گوسفندی همراه با دنبه ۱ کیلوگرم
- به ۱ عدد
- ترخون، شنبلیه و جعفری ۱۲۰ گرم
- سیب زمینی ۴ عدد
- برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
- مغز گردو ۱۰۰ گرم
- لیموعمانی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
تور کرمان گردی و تور شهر کرمان (تورهای یک روزه کرمان، اینجا کلیک کنید).
طرز تهیه آبگوشت امام حسینی کرمانی (طرز تهیه ابگوشت زنگی اباد)
مرحله اول: آماده سازی نخود و لوبیا
ابتدا از شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا نفخ آنها گرفته شود سپس آبکش کنید حالا ۱/۳ از نخود را جدا کنید و یکی از پیازهای دستور را پوست بگیرید و با نخود خوب بکوبید تا له شود.
مرحله دوم: تفت دادن مواد
حالا داخل یک قابلمه مورد نظر پیاز دیگر را که از قبل پوست گرفته و خرد کردید با روغن یا روغن دنبه تفت دهید تا سبک شود و بعد گوشت را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم: پخت گوشت
در ادامه نخود باقی مانده و لوبیا و نخود کوبیده شده را اضافه کنید و به مقدار کافی آب روی مواد بریزید و بگذارید با حرارت کم گوشت و حبوبات پخته شود. می توانید برای سرعت بیشتر از زودپز استفاده کنید ولی اگر با حرارت کم پخته شود روغن انداخته و جا افتاده تر می شود.
مرحله چهارم: افزودن مغزیجات
حالا گردوی خرد شده را به همراه سیب زمینی ها پوست گرفته و خرد شده و به خرد شده و برگه زردآلو و سبزی ها به آبگوشت کرمانی اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید مواد برای ۱ ساعت دیگر پخته شود.
مرحله پنجم: افزودن رب و سبزیجات و سرو آبگوشت کرمانی
در ادامه رب را داخل یک تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک و خوش رنگ شود و به همراه سبزی ها خرد شده به آبگوشت محلی اضافه کنید و در انتها تمام لیموعمانی را که از قبل سوراخ کرده و خیس خورده به همراه نمک اضافه کنید و بعد از جا افتادن آبگوشت آن را سرو کنید.
نوش جان و گوارای وجودتان
رستوران هایی که آبگوشت امام حسینی دارند (کلیک کنید).
گزارش سفری از (تورهای گردشگری کرمان، اینجا کلیک کنید).
فوت و فن های دستور پخت آبگوشت امام حسینی کرمانی
می توانید بجای استفاده از لیموعمانی از گرد لیمو به همراه کمی دارچین استفاده کنید.
سبزی خشک عطر و بوی بیشتری دارد.
گردو را باید له کنید سپس به آبگوشت کرمانی اضافه کنید.
برای لذیذ شدن آبگوشت کرمانی از گوشت بره استفاده کنید.
از به تازه یا خشک شده استفاده کنید.
افزودن کمی پودر گوجه باعث لعاب و رنگ بهتر آبگوشت کرمانی می شود.
مشاهده غذاهای کرمانی، سنتی و ایرانی (اینجا کلیک کنید).
طرز پخت ابگوشت خروس کرمان استان کرمان
- برای اینکه نفخ نخود و لوبیا گرفته شده باید از چند ساعت قبل از آشپزی آنها را خیس کرده. و بعد با گوشت و گوجه محلی با شعله کم می پزد. و یا اینکه با زودپز این مدل آبگوشت را بپزید.
- سیب زمینی هایی که از قبل پوست گرفته و آماده هستند به همراه پیاز رنده شده با مقداری روغن از قبل سرخ کرده و ادویه جات شامل زردچوبه و رب را به آن اضافه میکنیم. بعد از آن که رب سرخ شده همه مخلفات را به آبگوشت اضافه میکنیم. و نمک و ادویه آبگوشت را اضافه میکنیم.
- گوجه هایی که پوست آنها را کنده و پخته شده اند را با گوشت کوب به خوبی له کرده و به آبگوشت اضافه میکنیم.
- نکته: اگر آبگوشت خروس کرمان را با شعله کم آماده میکنید. مراقب باشید که آب آن کم نشود به دلیل اینکه گوشت خروس سخت پز میباشد.
و در آخر حتما به صفحه بهترین دیدنی های شهداد کرمان سر بزنید. در فصل های پاییز و زمستان لازم میشود.
14 پاسخ
سلام وقت بخیر. ابگوشت زنگی اباد کرمان کجا پیشنهاد میدید، مهمان امام حسین بشیم اگر خدا بخواد.
سلام و عرض ادب.
آبگوشت امام حسینی در اقصی نقاط کرمان بعنوان نذری میباشد. احتراما پیشنهاد میشود در 20 کیلومتری کرمان روستای زنگی آباد، بم، شهداد.
خوشحالیم پاسخگوی شما بودیم.
سلام عذرمیخوام جایی در کرمان میشناسید که آبگوشت امام حسینی داشته باشند؟
سلام و عرض ادب.
آبگوشت امام حسینی در ایام عزاداری امام حسین، در اکثر نقاط کرمان از جمله 20 کیلومتری کرمان (روستای زنگی آباد).
در باقی روزهای سال رستوران هایی هستند که آبگوشت امام حسینی زنگی آباد را داشته باشند. (میتوانید اینجا کلیک کنید).
سلام ببخشید اشپز سراغ دارید برای طرز تهیه آبگوشت نذری کرمان؟
سلام و عرض ادب.
رستوران هایی که در سراسر شهر کرمان هستند از جمله رستورانی در بلوار شیراز که مخصوص آبگوشت امام حسینی زنگی آباد تهیه میکنند. میتوانید سراغ بگیرید.
سلام آیا آبگوشت امام حسینی بم مثل کرمان است؟
سلام و عرض ادب.
آبگوشت امام حسینی در شهر کرمان و شهرستان کمی متفاوت است. بعضی شهرها سبزیجات خشک، گردو، ترشاله و غیره اضافه میکنند بعضی شهرها اضافه نمیکنند.
قطعا متفاوت است.
سلام ممنونیم از اینکه روش پخت آبگوشت خروس محلی رو گذاشتین. مفید بود
سلام و عرض ادب.
خرسندیم از همراهی شما عزیزان؛
سلام بسیار سپاسگذاریم از معرفی آبگوشت امام حسینی زنگی آباد، پیشنهاد میکنم حتما یکبار هم شده در طول عمرتون برید میل کنید. عالیه
سلام و عرض ادب.
خرسندیم از همراهی شما عزیزان؛
سلام پیشنهاد میکنم از خاک ترتب هم استفاده کنید بعنوان ادویه آبگوشت امام حسینی برای شفا.
سلام و عرض ادب.
سپاس از نظر ارزشمندتون.