انواع غذاهای محلی میمند (روستای صخره ای میمند)
- قورمه و طرز تهیه قورمه میمند شهربابک (غذای میمند)؛
- قاتق بنه شهربابک؛
- دوشاب شهربابک؛
- اسپار چیست؛
- اسپار سوغات کجاست؛
- طرز تهیه اسپار شهربابک؛
- کرنون نان محلی کدام شهر است؛
- روش پخت نان کرنون؛
قــــــورمه
قورمه گوشت یکی از غذاهای محبوب و محلی کرمان بخصوص از انواع غذاهای محلی میمند است.
روش خاصی برای تهیه این نوع غذا بکار میبرند، در زمان های قدیم از یخچال و مصرف انرژی برق خبری نبود و تنها راه نگهداری گوشت در فصل زمستان این بود، که آن را قورمه کنند.
برای رفتن به روستای گردشگری صخره ای میمند (خانه های صخره ای در میمند، اینجا کلیک کنید).
تهیه قورمه گوشت (غذاهای محلی میمند)
ابتدا گوشت را خرد و به اندازه های مساوی قیمه می کنند.
گوشت، استخوان و چربیها را با هم درون دیگی غالبا از جنس مس گذاشته و بر روی آتش قرار میدادند. و به مقدار کافی نمک اضافه کرده و با شعله کم، به آرامی چربی گوشت ها به صورت مایعی از روغن درآمده و متناسب با مقدار گوشت کمی آب اضافه می کنند.
مقداری آب و چربی حاصل از گوشت ها که به “اوغونی” یا “آب غونی” معروف است، را جدا کرده افراد خانواده قبل از صرف گوشت ها میل می نمایند.
تور کویر گردی کرمان (اینجا کلیک کنید).
قاتق بنه یا سیر او بنه (غذاهای محلی میمند)
بنه نوعی “پسته کوهی” است. درخت بنه وحشی و با پسته و کسیدانه و غیره هم خانواده میباشد. در شرایط سخت و دشوار زمستان های سرد و تابستان های گرم و کمبود آب مقاوم بوده و به راحتی رشد می کند.
طبیعت رشد درخت بنه کند و دیر رشد می کند. قد کشیدن و بزرگ شدن آن مستلزم زمان است.
برگ درخت بنه برای استفاده دام، فرآوری پوست و تهیه مشک مورد استفاده قرار می گیرد.
دوشاب
انگور یکی از میوه های فراوان در روستای میمند بوده و سالانه مقدار زیادی دوشاب در روستا تولید می شود.
انگور را به کارخانه یا (کرشخانه) میبرند و تبدیل به دوشاب می کنند.
سوغات معروف کرمان (اینجا کلیک کنید).
اسپـــــــــار (نوعی ماست محلی میمند)، اسپار سوغات کجاست؟
اسپار یکی از لبنیات خوشمزه در روستای میمند است. این نوع ماست از ترکیب شیر میش و بز که داخل مشک هایی از جنس پوست گوسفند تهیه میشود.
طرز تهیه اسپار شهربابک (غذاهای محلی شهربابک)
دوغ را داخل ظرف مسی ریخته و حرارت می دهند. در حین جوشاندن دوغ با استفاده از “شپو” به همزدن دوغ ادامه میدهند و از سر رفتن آن جلوگیری می کنند.
“شپو” از شاخه بوته های بیابانی که چوب محکمی دارند و شبیه جاروی رفتگران میباشد، تهیه میشود.
هم زدن دوغ ها تا زمان غلیظ شدن ادامه دارد، که طردوغ گفته میشود.
و بعد از سرد شدن ادویه هایی از قبیل قلمفر (میخک)، سیاهدانه، شمبری(تخم شنبلیله) بوداده و بهمراه نمک داخل مشک های اسپاری ریخته و اضافه می کنند.
نان کرنون (نان محلی روستای میمند)
کرنون نام تنور این نوع نان میباشد.
روش پخت نان کرنون:
خمیر نان کرنون مشابه سایر نان ها میباشد.
سنگ هایی به شکل کروی بوده و حدود 4 تا 5 سانتیمتر قطر دارند روی آتش قرار می دهند در داخل نان کرنون جای خالی سنگ ها مشخص است.
وزن هر نان کرنون 700 تا 800 گرم وزن داشته و آرد آن از گندم محلی تهیه میشود.
کشک و کلجوشی ونان کرنویی و روغن زرد
بخواهد برد از تن گرسنه رنجور ،هزاران درد
“اوگرمویی” با “پی قلیه”بره و نانی از کرنو
ترا ایمن کند از سوز سرمای سخت فصل برد
غذاهای محلی کرمان
آبگوشت متنجبه، بزقورمه، نان روغنی یا روغن جوشی، قاتق آبگوشت،کشک مغز پسته رفسنجان، خورشت فسنجان پسته رفسنجان و غیره.
یک پاسخ