نخلستان های بروات بم و قنوات ثبت جهانی بم
قنات های اکبر آباد و قاسم آباد بروات بم قنوات ثبت جهانی بم هستند.
ویویی از بزرگترین باغ شهر جهانی بم، از محل دپوی آوارهای بم.
ایرانی ها شاید بم را بخاطر خانه باغ های قدیمی اش و دیوار های خشتی و باغ های خرمای منظم و مرتبش بشناسند.
بم بیشتر از اینکه یک شهر باشد، دارای هویت و اصالت است تمدنی است، در جنوب شرق ایران قرار دارد توسط مرکباتی از قبیل خرمای مضافتی بم که شهرت جهانی دارد. بم مدیون اقلیم مناسب، آب پاکیزه قنوات دوقلویی که ثبت جهانی در بم هم شده اند، خاک حاصلخیز باغ ها و هوای پاک بم است. مردم بم استاد باغ داری هستند.
باغ های خرما و مزرعه های بم به قدری منظم و تمیز هستند که بیننده ناخودآگاه مجذوب تماشان نخلستان ها میشود. بعد از خرما و ارگ بم، پرتقال و انار بم هم برای خودش اعتبار و شهرتی دارد.
زلزله بم
واقعه ای مصیبت بار که تمام ایرانیان را در اندوه و ماتم فرو برد. زلزله ی مهیب سال ۱۳۸۲ که در آن حدود ۷۰ درصد جمعیت شهر بم جان باختند و خانه های بسیاری تخریب شد. بم ولی توانست از آن فاجعه جان به در برد و اگر چه مجروح و خاک آلود، ادامه ی حیات بدهد و امروز دوباره پاکیزه و درخشان بر جغرافیای ایران چون گوهری سبز باقی بماند.
خرما مضافتی بم
خُرما یا رطب گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
رطب که رطوب بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد، نوعی دیگر از خرما است.
خرمای مضافتی یکی از خوش طعم ترین و دلچسب ترین انواع خرمای جهان است و این خرما که بیشتر به صورت رطب مورد استفاده قرار می گیرد، گوشت کافی و مطلوب، رنگ مشکی جذاب و رطوبت نسبتا بالایی، بین ۱۵% الی ۳۵% بسته به زمان برداشت از درخت و محل کاشت، دارد.
از آفتهای مهم خرما میتوان به کرم میوهخوار خرما، سوسک کرگدنی خرما و زنجره خرما را نام برد.
مرغوب ترین و خوش طعم ترین نوع خرمای مضافتی در شهرستان بم واقع در جنوب شرقی ایران پرورش می یابد. سطح زیر کشت این خرما در شهرستان بم و حومه در حدود ۲۸ هزار هکتار بوده و از این مقدار سالانه در حدود ۱۲۰،۰۰۰ تن برداشت می شود. مناطق دیگر کاشت این خرما در ایران، جیرفت و کهنوج در استان کرمان، و سراوان و ایران شهر در استان سیستان و بلوچستان است.
آدرس قنات های دوقلوی بم ثبت جهانی (قنات های اکبر آباد و قاسم آباد بروات در بم)،(مشاهده نقشه).